Cukkinis tzatziki

Roppant selymes állagú, és külön élvezet a lágy cukkini és a ropogós fenyőmag ellentéte

Hozzávalók 4 személyre
3 evőkanál olívaolaj 3 db cukkini 2 evőkanál frissen aprított kakukkfű 2 gerezd zúzott fokhagyma 2 evőkanál citromlé 3 dl görög joghurt 2 evőkanál fenyőmag

Elkészítés
1.
Az olaj felét felhevítjük, hozzáadjuk a vékony karikákra vágott cukkinit és a kakukkfüvet, és folyamatosan kevergetve puhára pároljuk.

2. Amikor kihűlt, összekeverjük a fokhagymával, a citromlével és a joghurttal, ízlés szerint sózzuk, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.

3. Tálalás előtt meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és megszórjuk az enyhén megpirított fenyőmaggal.

Vote it up
229
Tetszett?Szavazzon rá!