Cukkinis vichyssoise

A cukkini nem pusztán ízetlen uborka, hanem olyasvalami, amiből bármit ki lehet hozni. Ez a krémleves a bizonyíték

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
65 dkg póréhagyma (fehér és világoszöld része) 6 gerezd fokhagyma 3 evőkanál vaj 1,2 kg krumpli 50 dkg cukkini 1 liter csirkealaplé 4 dl tejszín só, bors snidling a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A vékony karikákra vágott pórét és az apróra vágott fokhagymát vajon kb. 6 perc alatt puhára pároljuk.

2. Hozzáadjuk a karikára vágott krumplit és cukkinit, 5 percig együtt főzzük, majd felöntjük az alaplével, és addig forraljuk, míg a krumpli puhára nem fő.

3. A tűzről levéve fél órát állni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és lefedve legalább 4 órára a hűtőbe tesszük. Snidlinggel megszórva tálaljuk.

Vote it up
134
Tetszett?Szavazzon rá!