Cukrozott tökmag

Ízlések és tökmagok különbözőek, ez például most édes

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
15 dkg cukor 1 dl víz 1 csipet só 12 dkg hántolt tökmag

Elkészítés
1. A cukrot és a vizet a sóval kis lángon 10-12 percig forraljuk. (Ne kavargassuk, csak az edény oldalára ragadt cukrot kaparjuk le néha! A szirupnak színtelennek kell maradnia.)

2. A tűzről levéve hozzákeverjük a tökmagot, és 3-4 percig kevergetjük, míg a cukor kristályosodni nem kezd. Ekkor közepes lángon újra hevíteni kezdjük és karamellizáljuk. Ha a színe már mélybarna és a magok is valamennyire megpirultak, levesszük a tűzről.

3. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, és vékony rétegben elosztjuk rajta a karamellel bevont tökmagot. Amikor kihűlt, a papírról eltávolítjuk és feldaraboljuk.

Vote it up
182
Tetszett?Szavazzon rá!