Currys-csirkés fánkocska

Ideális vendégváró étel, de reggelinek sem utolsó

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg leveles tészta (fagyasztott) liszt a nyújtáshoz 40 dkg főtt csirkehús currypor (ízlés szerint) 5 dl besamelmártás tojássárgája só, bors

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A kiengedett tésztát belisztezett felületen kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval vagy egy pohár segítségével korongokat vágunk belőle, majd a korongokat sütőpapírral borított sütőlapra tesszük, és aranybarnára sütjük.

2. A csirkét aprítógéppel felaprítjuk, majd elkeverjük a curryporral. Hozzáadjuk a besamelmártást és az enyhén felvert tojássárgájákat, majd sózzuk, borsozzuk.

3. Megkenjük vele minden második fánkocska tetejét, ráhelyezzük az üresen maradtakat, és 10 percre visszatesszük a 180 °C-ra lehalkított sütőbe. Melegen tálaljuk.

Vote it up
194
Tetszett?Szavazzon rá!