Hozzávalók 4 személyre
3 db vöröshagyma • 1 kiskanál olaj + a forma kikenéséhez • 0,6 dl víz • 20 dkg főtt csirkehús • 2 evőkanál currypor • 2 evőkanál frissen aprított korianderlevél • 2,5 dl joghurt • 30 dkg liszt • 2 kiskanál sütőpor • 0,25 kiskanál só • 2 evőkanál citromlé • 2 db tojás
Elkészítés
1. A vöröshagymát felszeleteljük, és az olajban és egy kis vízben 5 percig pároljuk. A negyedét apróra vágjuk, a többit félretesszük hűlni. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
2. Az apróra vágott csirkehúst összekeverjük a curryvel, a korianderrel és a joghurttal.
3. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sütőport és a sót, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, a citromlét, az enyhén felvert tojásokat és a csirkehúsos keveréket.
4. A tésztát a muffinsütő kiolajozott mélyedéseibe kanalazzuk, a tetejére nyomkodjuk a félretett sült hagymát, majd 20 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás