Currys fehércsoki-torta

A Csokoládé című film óta a csili-csoki párosítás már nem igazán számít különlegesnek. Ez annál inkább

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
20 dkg liszt 12 dkg puha vaj 6 dkg porcukor tojássárgája

A töltelékhez: 30 dkg fehér csokoládé 8 dkg vaj 4 db tojás 20 dkg cukor 24 dkg tejföl narancs reszelt héja 10 dkg tejpor 4 kiskanál currypor

Elkészítés
1. A tészta hozzávalóit egy tálban omlós tésztává gyúrjuk.

2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a tésztát egy tortaforma aljába nyomkodva aranybarnára sütjük.

3. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat és jól elkeverjük.

4. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral habbá verjük.

5. A tejfölt elkeverjük a maradék cukorral, a narancshéjjal, a tojássárgájával és a tejporral. Az egynegyedét félretesszük, és ehhez a részhez hozzákeverjük a curryport.

6. Az olvasztott csokoládét elkeverjük a maradék töltelékkel, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét is. A keveréket a tészta tetejére kanalazzuk, a curryvel elkevert részt pedig belecsorgatjuk.

7. A sütőt 130 °C-ra előmelegítjük, és egy hőálló edényt félig töltünk vízzel, majd a sütő aljába helyezzük. A sütőformát a középső rácsra tesszük, és a tortát addig sütjük, míg a töltelék meg nem szilárdul.

8. A sütőből kivéve szoba-hőmérsékletűre hűtjük, majd tálalásig hűtőben dermesztjük.

Vote it up
186
Tetszett?Szavazzon rá!