Hozzávalók 6 személyre
20 dkg liszt • 12 dkg puha vaj • 6 dkg porcukor • tojássárgája
A töltelékhez: 30 dkg fehér csokoládé • 8 dkg vaj • 4 db tojás • 20 dkg cukor • 24 dkg tejföl • narancs reszelt héja • 10 dkg tejpor • 4 kiskanál currypor
Elkészítés
1. A tészta hozzávalóit egy tálban omlós tésztává gyúrjuk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és a tésztát egy tortaforma aljába nyomkodva aranybarnára sütjük.
3. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat és jól elkeverjük.
4. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral habbá verjük.
5. A tejfölt elkeverjük a maradék cukorral, a narancshéjjal, a tojássárgájával és a tejporral. Az egynegyedét félretesszük, és ehhez a részhez hozzákeverjük a curryport.
6. Az olvasztott csokoládét elkeverjük a maradék töltelékkel, majd óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét is. A keveréket a tészta tetejére kanalazzuk, a curryvel elkevert részt pedig belecsorgatjuk.
7. A sütőt 130 °C-ra előmelegítjük, és egy hőálló edényt félig töltünk vízzel, majd a sütő aljába helyezzük. A sütőformát a középső rácsra tesszük, és a tortát addig sütjük, míg a töltelék meg nem szilárdul.
8. A sütőből kivéve szoba-hőmérsékletűre hűtjük, majd tálalásig hűtőben dermesztjük.
Hozzászólás