Currys tésztasaláta

A háziasszonyok Indiában maguk állítják össze a család curryjét. Nem csoda, hogy sokoldalú ez a fűszerkeverék

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál víz 2 fej vöröshagyma 4 evőkanál currypor 2 evőkanál liszt 4 dl hús- vagy zöldségalaplé 70 dkg penne tészta 2 dl tejszín 2 db kisebb uborka

Elkészítés
1. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vizet, egy csipet sót és az apróra vágott hagymát, és kis lángon 5-6 perc alatt üvegesre pároljuk.

2. Hozzáadjuk a curryport, majd néhány másodperc múlva a lisztet is. 10 másodperc kavargatás után hozzáöntjük az alaplét, lassú tűzön 15 percig forraljuk, majd a tűzről levéve félretesszük és hűlni hagyjuk.

3. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a tejszínnel, és félretesszük hűlni.

4. Tálaláskor a currys keveréket a tészta tetejére kanalazzuk, és megszórjuk az apró kockákra vágott uborkával.
 

Ismerjen meg további tésztasalátákat!

Vote it up
243
Tetszett?Szavazzon rá!