Currys zöldségleves

Ha már unja a hagyományos zöldséglevest, az egzotikus ízek talán újra kedvet csinálnak a sokféle vitaminhoz és tápanyaghoz

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg karfiol 4 dl kókusztej 4 dl zöldség- vagy csirkealaplé 1/2 evőkanál currypor + a bagettre 2 evőkanál frissen aprított korianderzöld + a tálaláshoz 30 dkg zöldborsó (fagyasztott) 10 dkg kukorica (fagyasztott) 2 sárgarépa só, bors 1/2 bagett 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés
1.
A sütőt grillfokozatra állítjuk. A virágjaira bontott karfiolt a kókusztejjel, az alaplével, a curryporral és a korianderrel nagy lángon forralni kezdjük, majd 2-3 perc után közepes lángon, fedő alatt főzzük.

2. Amikor a karfiol puhulni kezd, hozzáadjuk a zöldborsót, a kukoricát és az apróra vágott répát. A zöldségeket puhára főzzük, a levest sózzuk, borsozzuk.

3. Közben a bagettet felszeleteljük, mindkét oldalukat vékonyan megkenjük olívaolajjal, megszórjuk egy kiskanál curryporral, és a sütőben aranybarnára sütjük.

4. A levest tányérokba szedjük, megszórjuk korianderrel, a bagettel tálaljuk.

Vote it up
189
Tetszett?Szavazzon rá!