Hozzávalók 4 személyre
40 dkg karfiol • 4 dl kókusztej • 4 dl zöldség- vagy csirkealaplé • 1/2 evőkanál currypor + a bagettre • 2 evőkanál frissen aprított korianderzöld + a tálaláshoz • 30 dkg zöldborsó (fagyasztott) • 10 dkg kukorica (fagyasztott) • 2 sárgarépa • só, bors • 1/2 bagett • 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
1. A sütőt grillfokozatra állítjuk. A virágjaira bontott karfiolt a kókusztejjel, az alaplével, a curryporral és a korianderrel nagy lángon forralni kezdjük, majd 2-3 perc után közepes lángon, fedő alatt főzzük.
2. Amikor a karfiol puhulni kezd, hozzáadjuk a zöldborsót, a kukoricát és az apróra vágott répát. A zöldségeket puhára főzzük, a levest sózzuk, borsozzuk.
3. Közben a bagettet felszeleteljük, mindkét oldalukat vékonyan megkenjük olívaolajjal, megszórjuk egy kiskanál curryporral, és a sütőben aranybarnára sütjük.
4. A levest tányérokba szedjük, megszórjuk korianderrel, a bagettel tálaljuk.
Hozzászólás