Datolyás-narancsos süti

Gombócnak néz ki, az íze viszont egzotikus tájakra varázsol

Hozzávalók 4 személyre
45 dkg liszt 11 dkg cukor + a tetejére 1 evőkanál reszelt narancshéj 7,5 dkg vaj + a tálaláshoz 7 dkg datolya 2,5 dl tej + a tetejére

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet, a cukrot és a narancshéjat összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzádolgozzuk az apróra vágott datolyát. Hozzáöntjük a tejet is, és egy villával alaposan összedolgozzuk.

2. Egy enyhén belisztezett felületen tésztává gyúrjuk, majd 2 cm vastagságúra nyújtjuk, és 5-6 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk belőle.

3. A korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire rendezzük, a tetejüket megkenjük tejjel, megszórjuk cukorral, majd 18-20 perc alatt megsütjük őket. (Tűpróbával ellenőrizzük.) Tálaláskora vajat adunk hozzá.
 

Ismerjen meg további datolyás recepteket!

Vote it up
188
Tetszett?Szavazzon rá!