Datolyás sütemény karamellszósszal

Meglátja: aki kicsit is édesszájú, az nem bír majd ellenállni neki

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
20 dkg datolya 1 dl forró víz 10 dkg vaj 20 dkg cukor 2 db tojás 18 dkg liszt 1,5 kiskanál sütőpor 0,6 dl tej

A szószhoz: 20 dkg vaj 2,5 dl tejszín 30 dkg barna cukor

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az apróra vágott datolyát felöntjük a forró vízzel, majd félretesszük, és megvárjuk, míg a vizet teljesen fel nem szívja.

2. A vajat és a cukrot kézi mixerrel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és azzal is elkeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a beáztatott datolyát és a tejet, és alaposan összekeverjük.

3. Kivajazunk és kilisztezünk egy 20 cm átmérőjű sütőformát, belekanalazzuk a tésztát, a tetejét lesimítjuk, és sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)

4. Közben a szószhoz kis lángon addig hevítjük a darabokra vágott vajat, a tejszínt és a cukrot, míg a cukor el nem olvad. Ezután a lángot feljebb véve sűrűre forraljuk. Tálaláskor meglocsoljuk vele a süteményszeleteket.
 

Íme, pár további datolyás recept!

Vote it up
168
Tetszett?Szavazzon rá!