Hozzávalók 4 személyre
50 dkg darált marhahús • 2 kiskanál Worcester- szósz • 4 fej gomba • 1 dkg vaj • 4 db hamburgerzsemle • 15 dkg sajt • olívaolaj • só, bors
A karamellizált hagymához: 1 dkg olívaolaj • 2 db lila hagyma • 1 evőkanál vörösborecet • 5 dkg cukor • só, bors
Elkészítés
1. A hagymakörethez felhevítjük az olajat, és a felkarikázott hagymát 15-20 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a vörösborecetet és a cukrot, sózzuk, borsozzuk, majd további 3-4 percig karamellizáljuk, végül félretesszük hűlni.
2. A darált húst összedolgozzuk a Worcester-szósszal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 4 pogácsát formázunk belőle.
3. A szeletekre vágott gombát egy tepsibe tesszük. A vajat egy kevés sóval és borssal összedolgozzuk, a gombaszeletekre csipkedjük, majd a gombát a sütőbe helyezzük, és grillfokozaton 5 percig sütjük.
4. A zsemléket félbevágjuk, mindkét felüket megkenjük olívaolajjal, és grillen megpirítjuk.
5. A húspogácsákat vékonyan megkenjük olajjal, és egy felhevített serpenyőben mindkét oldalukat 4 percig sütjük.
6. Ezután a szeletekre vágott sajtot a tetejükre helyezzük, és tovább sütjük, míg a sajt olvadni nem kezd.
7. A húspogácsákat a zsemlékre helyezzük, megszórjuk a sült gombával, rákanalazzuk a karamellizált hagymát, és végül a zsemlék tetejével lezárjuk. Forrón tálaljuk.
Hozzászólás