Deluxe sajtburger

Tátva maradt a szája már a látványától is? Nos, akkor bele is haraphat

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg darált marhahús 2 kiskanál Worcester- szósz 4 fej gomba 1 dkg vaj 4 db hamburgerzsemle 15 dkg sajt olívaolaj só, bors

A karamellizált hagymához: 1 dkg olívaolaj 2 db lila hagyma 1 evőkanál vörösborecet 5 dkg cukor só, bors

Elkészítés
1.
A hagymakörethez felhevítjük az olajat, és a felkarikázott hagymát 15-20 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a vörösborecetet és a cukrot, sózzuk, borsozzuk, majd további 3-4 percig karamellizáljuk, végül félretesszük hűlni.

2. A darált húst összedolgozzuk a Worcester-szósszal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 4 pogácsát formázunk belőle.

3. A szeletekre vágott gombát egy tepsibe tesszük. A vajat egy kevés sóval és borssal összedolgozzuk, a gombaszeletekre csipkedjük, majd a gombát a sütőbe helyezzük, és grillfokozaton 5 percig sütjük.

4. A zsemléket félbevágjuk, mindkét felüket megkenjük olívaolajjal, és grillen megpirítjuk.

5. A húspogácsákat vékonyan megkenjük olajjal, és egy felhevített serpenyőben mindkét oldalukat 4 percig sütjük.

6. Ezután a szeletekre vágott sajtot a tetejükre helyezzük, és tovább sütjük, míg a sajt olvadni nem kezd.

7. A húspogácsákat a zsemlékre helyezzük, megszórjuk a sült gombával, rákanalazzuk a karamellizált hagymát, és végül a zsemlék tetejével lezárjuk. Forrón tálaljuk.

Vote it up
309
Tetszett?Szavazzon rá!