Diós-mézes kocka

A diószezon apropóján akár azonnal is elkészítheti, de a dió és a méz kombinációja mindig nyerő

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
12 dkg olvasztott vaj + a sütőformába 5 dkg sütőmargarin 35 dkg méz 1 kiskanál só 3 db tojás 1 kiskanál vaníliakivonat 22,5 dkg sütőporos liszt 7 dkg kókuszreszelék 17,5 dkg vágott dió + a tetejére

A cukormázhoz: 15 dkg porcukor 0,25 kiskanál vanília 1 evőkanál tej

Elkészítés
1. A vajat és margarint habverővel közepesen erős fokozaton kb. fél perc alatt felverjük. Hozzáadjuk a mézet és a sót, majd az egészet jól összedolgozzuk. Beletesszük a tojásokat és a vaníliát, és ezt is jól elkeverjük. Végül belekeverjük a lisztet, a kókuszt és a diót is.

2. A masszát egy kivajazott 36x22x5 cm-es sütőformába öntjük, és 180 °C-on 25-30 percig sütjük (akkor jó, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóhoz már nem ragad hozzá a tészta). Hagyjuk kihűlni.

3. Közben elkészítjük a cukormázat: a porcukrot, a vaníliát és a tejet addig keverjük, míg sűrű, de csorgatható mázat nem kapunk. (Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis tejet.)

4. A süteményt bevonjuk a cukormázzal, a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval, és kockára vágva tálaljuk. (Légmentesen lezárva, hűtőben 3 napig is eláll.)

Vote it up
208
Tetszett?Szavazzon rá!