Diós-mazsolás keksz

Legfőbb előnye, hogy bevásárlásmentes: otthoni hozzávalókból készül, mégis csodás lesz

Hozzávalók 4 személyre
11 dkg Rama 20 dkg cukor 1 db tojás 1 kiskanál vaníliakivonat 0,75 kiskanál só 0,25 kiskanál szódabikarbóna 15 dkg liszt 8 dkg durvára vágott dió (vagy pekándió) 12 dkg mazsola

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, majd a sóval és a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a diót és a mazsolát.

2. A masszából egy sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat kanalazunk, majd a sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. A kekszeket rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Vote it up
19
Tetszett?Szavazzon rá!