Diós-répás rizs

Vallja be: nem is gondolná, hogy egyetlen ételben szerepelnek a fenti összetevők!

Hozzávalók 4 személyre
70 dkg hosszú szemű rizs 40 dkg sárgarépa 10 dkg dió 4 evőkanál kukoricaolaj

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A rizst forró sós vízben főzni kezdjük, majd amikor már forr, hozzáadjuk a felaprított répát, és alacsony lángon addig főzzük, míg a víz teljesen el nem fő.

2. A diót egy sütőpapíron elterítve a sütőben kissé megpirítjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd apróra vágjuk.

3. Hozzákeverjük a répás rizshez, hozzáöntjük a kukoricaolajat, majd néhány perc alatt átmelegítjük és meleg tányéron tálaljuk.
 

Ismerjen meg további különleges köreteket!

Vote it up
131
Tetszett?Szavazzon rá!