Mivel a sütemény elkészítése nem igényel semmilyen komolyabb előképzettséget, így bátran ajánljuk kezdők részére is, ha valami igazán tartalmas édességgel szeretnék meglepni ismerőseiket, barátaikat.
Hozzávalók 24 szelethez
12,5 dkg vaj • 12,5 dkg étcsokoládé • 4 tojás • 35 dkg cukor • 1 kiskanál vaníliaeszencia • 15 dkg sima liszt • 7,5 dkg dió • 2 felvert tojás • 1 kevés vízzel felvert tojás
A bevonathoz: 15 dkg darabolt étcsokoládé • 4,5 dkg vaj
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Béleljünk ki egy kb. 27x17 cm-es tepsit sütőpapírral.
2. Olvasszuk meg a vajat és a csokoládét vízfürdő fölé tett edényben. Vegyük le a gőzről, és hagyjuk kihűlni.
3. Verjük fel egy csipetnyi sóval a tojásokat könnyűre és habosra, közben apránként adjuk hozzá a cukrot és a vaníliaeszenciát.
4. Fakanállal keverjük össze gyors mozdulatokkal a kihűlt csokoládés keveréket és a tojásokat. Forgassuk a masszába a lisztet, majd a diót.
5. Merjük a keveréket az előkészített tepsibe, és süssük 35-40 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsiben kihűlni.
6. A bevonat elkészítéséhez olvasszuk meg a feldarabolt étcsokoládét és a vajat forró víz fölé tett edényben. Keverjük teljesen simára, majd hagyjuk kissé kihűlni. Kenjük a bevonatot a brownie tetejére, és hagyjuk, hogy megdermedjen.
7. Ha a bevonat megszilárdult, vágjuk a sütit kockákra, és tegyük dobozba, zsírpapír rétegek közé.
Hozzászólás