Diós gnocchi

Ezúttal dióval dúsítottuk az Itáliában a Római Birodalom kora óta fogyasztott tésztafélét

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
60 dkg burgonya 12 dkg reszelt parmezán 12 szem dió 2 db tojás só és fekete bors 10 dkg liszt 4 dkg vaj

Elkészítés
1. A meghámozott krumplit megfőzzük, és krumplinyomón átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a parmezán kétharmadát, az apróra vágott diót és az enyhén felvert tojásokat, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a lisztet is. Kézzel alaposan összedolgozzuk.

2. A tésztából vékony hengereket gyúrunk, majd kézzel vagy késsel gnocchiformákat szaggatunk belőle. Lobogó, sós vízben főzzük, a felszínre jövő gnocchikat szűrővel kivesszük és lecsepegtetjük.

3. Előmelegített tányéron tálaljuk, meglocsoljuk a felolvasztott vajjal és megszórjuk a maradék parmezánnal.

Vote it up
285
Tetszett?Szavazzon rá!