Diós szelet

Tipikusan az a sütemény, amelyet mindenki másképp készít. Íme, egy bevált verzió

Hozzávalók 16-18 szelethez
3 evőkanál nádcukor 40 dkg dióbél 6 dkg liszt 10 dkg mandulaliszt 11 dkg Rama + a formába 7 dkg cukor 3 tojás 1 dl tejszín 0,6 dl joghurt 0,5 kiskanál só 1 rúd vanília tejszínhab

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy Ramával kikent közepes sütőforma alját megszórjuk 1,5 evőkanál nádcukorral.

2. A diót aprítógépben nem túl finomra őröljük, 10 dkg-ot félreteszünk belőle, a maradékhoz pedig hozzáadjuk a lisztet, és finomra őröljük. Ezután a mandulaliszttel is összeőröljük.

3. A Ramát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejszínt, a joghurtot, a sót és a vaníliarúd kikapart belsejét. Hozzákeverjük a lisztet, majd a durvábbra őrölt diót, és a sütőformába kanalazzuk.

4. A tésztát megszórjuk a maradék nádcukorral, majd 50-55 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), és egy rácsra tesszük hűlni. Tejszínhabbal tálaljuk.

Vote it up
218
Tetszett?Szavazzon rá!