Dobozba zárt csillogás

A karácsonyi díszek tárolása külön tudomány. Íme, néhány tipp, hogy megőrizzék szépségüket

Egyes helyeken már karácsony után 2-3 nappal már lebontják a karácsonyfát, aminek megvan az az előnye, hogy az egyre kopárabb fenyő nem emlékeztet folyton az elmúlt ünnepre – no és persze nem kell a tűlevelek porszívózásával bajlódni. Máshol hagyományosan Vízkeresztkor, vagyis január 6-án, esetleg még később kerülnek vissza a dobozokba a füzérek és fényes gömbök.

Bármikor válik is meg a karácsonyfa és a lakás ünnepi díszeitől, ez utóbbiakat fontos körültekintően tárolni, hogy jövőre, sőt az utána következő években újra használhassa őket – különösen, ha becses családi „ereklyék”, vagy saját kezűleg készített darabok is akadnak köztük!

Lehetőleg szobahőmérsékleten tárolja a díszeket, mivel a pince vagy a garázs nyirkos levegőjétől bepenészedhetnek. A legtöbb dekoráció számára a padlás is megfelelő hely, de a gyertyáknak és házi készítésű figuráknak árthat a nyári hőség.

A törékeny díszeket ne bugyolálja újságpapírba, különben jövőre az idei híreket fogja olvasni kedvenc gömbjeire „nyomtatva”. A legjobb eredeti csomagolásukban elrakni őket; ha ez nincs meg, fehér konyhai törlőbe vagy papírzsebkendőbe burkolva helyezze őket erős karton- vagy valamilyen műanyag dobozba.

A megmaradt csomagolópapírnak és szalagoknak is keressen egy dobozt, hogy ne gyűrődjenek össze, mire legközelebb ismét szükség lesz rájuk.

Nem kell jövőre az égősorok és girlandok kibogozásával bajlódni, ha erős kartonlapra tekeri fel őket, és külön-külön rakja el őket műanyag dobozokba.

Vote it up
217
Tetszett?Szavazzon rá!