Dundi kedvencek

Nemcsak esztétikai kérdés, hogy kedvence túlsúlyos-e, hiszen az fokozza többféle betegség veszélyét is. Fogadja meg tanácsainkat

Erős fogazat? Rendben. Csillogó bunda? De mennyire! Darázsderék? Ajjaj... Ha négylábú kedvencünknek nem látszik a dereka, akkor alighanem túlsúlyos, miként az egyesült államokbeli hobbiállatok fele. – A macskáknál fél, a kutyáknál két–három (a nagyobbaknál négy–öt) kiló többlet fokozza az ízületi gyulladás, cukorbetegség és rák veszélyét – mondja Jennifel Jellison állatorvos, az elhízottság szakértője. Ha az ön négylábúja is kövér, kérjen étrendi útmutatást az állatorvostól, vagy próbálja ki az alábbi zsírégető módszereket:

Nassolás a fejadagból
Nem kell megfosztania kedvencét a jutalomfalatoktól, de külön kutyakeksz vagy májdarabkák helyett csenjen el egy keveset az etetőtálba kiporciózott mennyiségből, és azt adogassa oda a nap folyamán.

Együtt könnyebb
A kutyák nagyszerű edzőpartnerek és ösztönzők a gazdi fogyókúrájához. Egy új vizsgálat kiderítette, hogy ha a házi kedvenc a gazdájával együtt fogyózik, mindketten több fölösleget adnak le, mint külön-külön.

Játszva karcsúbbodás
Akárcsak a gyerekek, a kutyák és macskák is hamar elunják magukat. Két hasznos megoldás: Jellison labradorja a doktornő vállára teszi a mancsát, és soulzenére „ropja”. A macskák szívesen „vadásznak” a fényceruza vörös lézerpontjára.

Vote it up
401
Tetszett?Szavazzon rá!