Ecetben eltett paradicsom

Azt hiszi, a magyar savanyúságok a legjobbak? Akkor ismerje meg ezt a hagyományos német változatot

Hozzávalók
2 kg érett apró paradicsom 4 mogyoróhagyma 1 l borecet 2,5 dl víz 2 dkg só 2 dkg cukor 2 szem szegfűszeg 2 dkg egész bors 2 dkg mustármag 1 tasak savanyúsághoz való tartósítószer

Elkészítés
1.
Mossuk meg és töröljük szárazra a paradicsomot. Mindegyik paradicsomot szurkáljuk meg fogpiszkálóval kb. 15 helyen.

2. Az üvegeket mossuk ki, és hagyjuk meg száradni. Tegyük bele a paradicsomot.

3. Tisztítsuk meg a mogyoróhagymát, és vágjuk vékony szeletekre. Forraljuk fel az ecettel, a vízzel, a sóval, a cukorral, a szegfűszeggel, az egész borssal és a mustármaggal együtt.

4. Ezután vegyük le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a tartósítószert. Öntsük a még forró folyadékot a paradicsomra. Hagyjuk kihűlni, majd szorosan zárjuk le az üvegeket.

Vote it up
402
Tetszett?Szavazzon rá!