Edzeni? Imádok!

Anne Roumanoff ezúttal arról elmélkedik, milyen nehéz is belevágni a rendszeres mozgásba. Jóleső izzadás helyett hideg veríték...

Kapcsolódó cikkek

Mindenütt azt olvassuk, hogy a jó egészség titka a rendszeres testmozgás. Sajnos az alvás nem minősül testedzésnek. És a gyaloglás? Orvosom kissé összeráncolja a homlokát: – Ha elég gyors, és szabad levegőn történik, esetleg… – Szóval az autók kerülgetése a járdán a gyerekkel iskolába menet, az nem számít?

Idén megint ellátogattam a fitneszklubba. A recepciós kedvesen fogadott. Előhúzott egy órarendet a pult alól, amelyen olyan felfoghatatlan kifejezések szerepeltek, mint kettlebell, pilates, kardiotréning. Az áraik is hasonlóképpen felfoghatatlanok voltak.

Összefutok egy nagyon karcsú, nagyon csinos fiatal nővel, aki tréningruhát és olyan edzőcipőt visel, amelyben szinte felröppen a padlóról. Eksztatikus arckifejezése azokat az embereket idézi, akik verítékben úszva, kifulladva lihegik: „A mozgástól kitisztul a fejem”. Azt mondom magamban: lehet, hogy nemsokára én is így fogok kinézni, és a pillanat hevében kiválasztom a legdrágább opciót.

Az igazság az, hogy a rendszeres testmozgásban számomra a „rendszeres” jelenti a legfőbb nehézséget. Mindig találok valami ürügyet arra, hogy ne menjek el tornázni: hétfőn túl kövér, kedden túl fáradt, szerdán túl rosszkedvű, csütörtökön túl elfoglalt vagyok…

Mielőtt a fizikumom erősítéséhez kezdenék, az akaratomat kellene megerősítenem. Az igazi probléma abban rejlik, hogy a testedzéstől – ahelyett, hogy jólesően megizzadnék – engem egyenesen kiver a hideg veríték.

Vote it up
216
Tetszett?Szavazzon rá!