Egészben sült karaj pármai sonkában

Amilyen látványos, olyan finom az olasz prosciutto híres képviselőjébe, a pármaiba göngyölt egészben sült húsétel

Hozzávalók 8 személyre
1 db citrom 5 evőkanál durvára vágott rozmaring 25 db zsályalevél 12 gerezd fokhagyma 2 kg csont nélküli sertéskaraj egyben só, bors 12 szelet pármai sonka 2 evőkanál olívaolaj 1 db nagyobb vöröshagyma

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 175 ºC-ra. A citrom lereszelt héját összekeverjük a rozmaringgal, az apróra vágott zsályával és fokhagymával, majd késsel átaprítjuk, hogy alaposan összekeveredjenek az ízek.

2. A megtisztított karajt hosszában kettévágjuk úgy, hogy éppen csak szétnyíljon, majd besózzuk, és a fűszerkeverékkel is mindenhol bekenjük. Betekerjük a sonkaszeletekbe, és megkötözzük.

3. Az olajat egy sütőbe tehető serpenyőben felforrósítjuk, körbepirítjuk benne a húst (kb. 12 perc), majd kivesszük.

4. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a karikára vágott hagymát, felöntjük 1,25 dl vízzel, majd ráhelyezzük a karajt, és a sütőben, időnként meglocsolva 45-50 perc alatt készre sütjük.

5. A húst 20 perc pihentetés után felszeleteljük, és a hagymával együtt egy tálra helyezzük. A citrom levét a sütőedényben összekeverjük a pecsenyelével, majd a húsra kanalazzuk.
 

Ismerjen meg további pármai sonkás recepteket!

Vote it up
3
Tetszett?Szavazzon rá!