Egy tiramisu

Reménytelen lenne jelzővel illetni, mivel erre az itáliai eredetű finomságra is igaz: ahány ház, annyi szokás

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 db tojásfehérje 4 db tojássárgája 15 dkg porcukor 40 dkg mascarpone 20 dkg savoiardi (vagy más babapiskóta) 1,75 dl frissen főzött presszókávé  kakaópor a tetejére

Elkészítés
1.
A tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzávegyítjük a mascarponét, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét is.

2. A babapiskótából egy sort a tálalóedény aljára fektetünk. Meglocsoljuk kávéval, rákanalazzuk a mascarponés krém felét, majd erre egy újabb sor babapiskótát fektetünk. Azt is meglocsoljuk kávéval, rákanalazzuk a krém másik felét, majd megszórjuk kakaóporral, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Vote it up
57
Tetszett?Szavazzon rá!