Egyszerű és nagyszerű ötletek mikróhoz

Gyerekjáték egyebek közt tejet habosítani, ropogós bacont sütni vagy édes bundáskenyeret készíteni

Ne sírjon hagymavágáskor
Mossa meg a hagymát, vágja le a végeit és tegye a mikróba 30 másodpercre. A melegítés semlegesíti azokat az enzimeket, amelyek beindítják a szemet irritáló kénes gáz képződését. Hámozza meg és darabolja fel a hagymát könnyek nélkül.

Süssön ropogós bacont
Helyezzen egy tálat lefelé fordítva egy tányérra. Terítse rá a vékony, húsos szalonnaszeleteket a domború felületre, majd tegye a mikróba annyi percre, ahány szeletet készít. A zsír lecsöpög a tányérra, a szalonna pedig ínycsiklandóan ropogós lesz.

Habosítson tejet
Öntsön tejet egy befőttesüvegbe, legfeljebb a feléig (hogy maradjon hely a habnak). Csavarja rá a fedelét, és rázza erőteljesen 30–60 másodpercig. A tej felhabosodik. Vegye le a fedelet, és az üveget tegye a mikróba 30 másodpercre, hogy a tejhab felemelkedjen. Kedvenc cappuccinójához nem kell drága gép!

Készítsen édes bundáskenyeret
Kenjen szét egy darabka vajat egy bögre alján, majd töltse meg aprított kenyérrel. Egy másik bögrében keverjen össze egy tojást, három evőkanál tejet és kevés őrölt fahéjat. Öntse a kenyérre, és tegye a mikróba 1 percre. Kész a finom villásreggeli!

Keverjen fűszervajat
Tegyen a mikróba egy csík nem sózott vajat 30 másodperces időközökre, míg megolvad. Adjon hozzá egy csipetnyi sót és friss zöldfűszereket (kakukkfű, zsálya, rozmaring). Melegítse tovább 30 másodpercenként, míg illatozni nem kezd. Kenje meg a kenyeret a fűszeres aromájú vajjal.

Vote it up
143
Tetszett?Szavazzon rá!