Egy pohár tiszta dzsússzal nemcsak friss gyümölcshöz jut, hanem az egészségét óvó polifenolokhoz is, ugyanakkor védekezik az ártalmas koleszterin ellen.
A legjobb források
Egy tanulmány kimutatta, hogy több újfajta „ínyencdzsúsz” – például a gránátalmából, fekete áfonyából, kései meggyből készültek – némelyike akár húsz százalékkal több antioxidánst tartalmaz, mint a narancs vagy az alma.
Hol találhatók?
Ezeket az egzotikusabb gyümölcsleveket gyakran az áruházak bioélelmiszer-részlegében vagy a friss zöldségek és gyümölcsök mellett kínálják. Dr. David Heber, a Kaliforniai Egyetem Los Angeles-i táplálkozástudományi központjának igazgatója azt tanácsolja, keresse a százszázalékos gyümölcsleveket, mivel azokban nincs hozzáadott cukor és más édesítőszer.
Hogyan fogyassza őket?
Bár ezek a gyümölcslevek sokszor nem olcsók, ízük erős, ezért kevés is sokat ér belőlük. Dr. Heber kedveli a tömény gránátalmalé csípős aromáját („olyan, akár egy jó, testes vörösbor”), de a gyümölcslé erős ízhatása turmixba vagy alkoholmentes koktélba keverve mérsékelhető.
Hozzászólás