Elég volt a konyhaszagból!

Hűtő? Serpenyő? Fokhagyma? Íme, pár egyszerű tanács a leggyakoribb konyhai szagforrások hatékony felszámolására

A sokáig bezárva tartott műanyag tárolódoboz és műanyag bevonatú befőttesüveg-fedél kellemetlen szagúvá válik. Töltse meg szódabikarbónás vízzel (félliterenként három evőkanál), vagy áztassa be, és éjszakán át hagyja állni. A szódabikarbóna egyébként más területeken is hatékonyan bevethető!

 Az elöregedett tapadásgátló bevonatú serpenyő hajlamos magába szívni a hal vagy fűszerek szagát. Töltse meg vízzel, adjon hozzá négy evőkanál ételecetet, és forralja föl.

 A fokhagyma, sajt vagy füstölt hal szagát eltávolíthatja a kezéről, ha egy fél citrommal bedörzsöli. Ez a foltokat is eltünteti.

 A hűtőben tartsa becsomagolja az ételeket, hogy ne vegyék át egymás szagát. Gyökérzöldségnek és vöröshagymának egyáltalán nincs helye a hűtőben – erősen szagosít, és egyébként is jobban eláll hűvös, száraz helyen. A hűtő szagtalanítására remekül alkalmas az aktív szén, sőt egy vaníliakivonatba mártott vattapamacs is.

 Ha magából a levegőből akarja elűzni a szagokat, vágjon félbe egy fej vöröshagymát, és kistányérra téve hagyja elöl. Ugyanerre a feladatra a már említett ecet is jó lehet. Ha pedig a káposztaszagot próbálja megelőzni, íme, pár főzési praktika.
 

Ismerjen meg további szagtalanítási praktikákat!

Vote it up
215
Tetszett?Szavazzon rá!