Előzze meg a bajt!

Sok konyhai malőrnek elejét lehet venni, a tej például nem ég oda, ha forralás előtt hideg vízzel öblíti ki a lábast

Kapcsolódó cikkek

A fenti trükkön kívül számos olyan akad, amelyre nap mint nap szüksége lehet. Íme:

Nem barnul meg a vaj a serpenyőben, ha hozzáad egy kevés semleges ízű olajat.

Nem lesz zavaros a marhahúsleves, ha főzéskor egy darab tiszta tojáshéjat dob bele.

Nem pukkad ki főzés közben a virsli, ha egy kevés tejet tesz a vízbe.

Nem lesz rágós a hús, ha sütés közben csak forró vizet vagy húslevest önt rá.

Nem ragad le a rántotta vagy a burgonyapuffancs sütés közben, ha a serpenyőt előzőleg sóval dörzsöli ki.

Ha a halat lisztbe forgatja, vagy a zsiradékhoz ad egy kis sót, elkerülheti, hogy a halszelet leragadjon a serpenyőben sütés közben.

Nem esik szét a halszelet olyan könnyen, ha meglocsolja citromlével és egy kicsit pihenteti.

Vote it up
323
Tetszett?Szavazzon rá!