„Emberes” karaj aszalt szilvával és portóival

Marco Pierre White szerint sokszor meg fogja főzni, márpedig ő ért hozzá

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 dupla szelet karaj (kétcsontnyi) tisztított vaj (vagy extra szűz olívaolaj) 2 dl portói 2 dl aszaltszilva-lé 2 lapos evőkanál zsíros főzőtejszín 2 teáskanál csirkehúsleves-alap 10 dkg csíkokra vágott bacon 12 szem aszalt szilva

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

2. Pirítsuk meg a karajszeleteket a vajban (vagy olajban), majd tűzálló tálba átrakva 30-40 percig süssük a sütőben, utána vegyük ki és 10 percig hagyjuk állni.

3. Közben egy lábosban forraljuk addig a portóit, míg besűrűsödik és evőkanálnyi mennyiséggé redukálódik. Ekkor adjuk hozzá az aszaltszilva-levet, a tejszínt és a csirkehúsleves-alapot. Néhány percig forraljuk, míg a folyadék a felére csökken.

4. Süssük ki vajban a bacont és az aszalt szilvát. A bacon zsírjából tegyünk egy kanállal a szószba.

5. A karajszeleteket vágjuk félbe, mártással, aszalt szilvával és a szalonnával körítsük.
 

Ismerje meg Marco Pierre White-ot és az általa ajánlott cambridge-i égetett krémet is!

Vote it up
156
Tetszett?Szavazzon rá!