Endíviapuffancs

Tonny Berentsen holland sztárséf igazi különlegességet kínál

Hozzávalók
10 dkg endívia 20 dkg sütőporos liszt 7,5 dkg cukor bors 1 dl tej 2 tojás 6 dkg vaj piccalilli szósz (vagy csemegeuborka) 10 dkg bacon

Elkészítés
1.
Az apróra vágott endíviát forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. A főzővízből 1 dl-t félreteszünk.

2. A főtt endíviát összekeverjük a liszttel és a cukorral, sózzuk, borsozzuk, majd hozzádolgozzuk a tejet, a félretett főzővizet és a tojásokat.

3. Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, és nagyobb evőkanálnyi adagokban kisütjük benne a puffancsokat. Piccalilli szósszal és pirított baconnel tálaljuk.
 

Ismerje meg Tonny Berentsent, illetve a szintén általa ajánlott macaronmousse-t!

Vote it up
174
Tetszett?Szavazzon rá!