Endíviasaláta

A salátakatáng az egyik legjobb téli vitamin- és ásványianyag-forrás

Hasonló receptek

Hozzávalók 3 személyre
30 dkg endívia ­ 2 narancs 2 dl tejszín 2 kiskanál mustár só, bors cayenne-i bors, ízlés szerint

Elkészítés
1. Távolítsuk el a saláta külső leveleit és a vastag ereket. Vágjuk a leveleket vékony csíkokra. Ha túl keserű az ízük, áztassuk vízbe kb. 20 percre. Hámozzuk meg a narancsokat, és bontsuk ki a gerezdeket a vékony hártyarétegből.

2. Az endíviát tegyük salátástálba. Az öntethez keverjük össze a tejszínt, a mustárt, a sót és a borsot, ill. ízlés szerint a cayenne-i borsot. Öntsük a salátára, és forgassuk össze. Tegyük rá a narancsgerezdeket.
 

Más változat. Egy fej endíviasalátát metéljünk csíkokra, és főzzük sós vízben 10 percig. Kockázzunk fel 10 dkg füstölt szalonnát, olvasszuk ki a zsírját, és pirítsunk meg benne 1 fej hagymát. Tegyük bele a salátát. Ízesítsük sóval, borssal és késhegynyi mustárral, s pároljuk.

Vote it up
164
Tetszett?Szavazzon rá!