Engedelmeskedni? Hát...

A fiatal bikát nem állíthatja meg a kerítés, de egy kutya és egy macska is képes érvényesíteni az akaratát

Egyéves bikánkat Lázadónak neveztük el a feje búbján lévő punkos szőrpamacs miatt. Hamarosan bebizonyította, hogy jogos az elnevezés, mert kiszökött a karámból, és nyakig beásta magát a pajtában lévő szénába. El sem tudtuk képzelni, hogyan jutott át az elektromos kerítésen, de rövidesen már nem találtuk viccesnek a dolgot. Valahányszor a férjem megszámolta a gulyát, egy mindig hiányzott. Lázadó rendszerint a pajtában volt, csak gömbölyű hátsó fele látszott ki a szénából.

Új „bikabiztos” kerítést szereltünk fel, s a férjem örömmel nyugtázta, hogy vége Lázadó szökdöséseinek. Már nem is fenyegette azzal, hogy hátszínszeletet csinál belőle. De másnap reggel Lázadó megint a kerítésnél sertepertélt. Figyeltem, ahogy teljes hosszában végigvizsgálta, majd nekirugaszkodott, és zömök testével átlendült a kerítés fölött, aztán diadalittasan ügetett a pajta felé.

A férjem nem volt boldog! Megint „Hátszínszelet”-nek hívta, és még jobban megerősítette a kerítést.

Lázadó még párszor úgy döntött, hogy megéri neki a fájdalom, de aztán idővel törvénytisztelő polgárrá vált, mint a többiek, akik csak figyelték, de soha nem követték a renitenskedésben.
Julie Mapson

Rendőrkiképzés
Dombtetőn laktunk, és a gyalogút a kapunk előtt vezetett. Amikor a helyi rendőr arra járt, soha nem mulasztotta el bosszantani a németjuhászunkat, Duquesát. Mókásnak találta, hogy rázogatja a kerítést – ezzel jól kihozva a sodrából a kutyát –, aztán vigyorogva folytatta az útját.

Egyszer a rendőr kimerülten baktatott fölfelé, és megfeledkezett a szokásáról. Duquesa meg sem moccant, csak várta, hogy az történjen, ami máskor. Aztán amikor a rendőr levegő után kapkodva nekidőlt a kerítésnek, Duquesa támadásba lendült. A rendőr kis híján legurult a domboldalon.

Így ért véget a zaklatás. A rendőr többé nem rázta a kerítést, a kutya pedig nem ugatta meg. Attól fogva kölcsönösen tiszteletben tartották egymást.
Ingrid Winter

A macska visszavág
Befogadott macskánk, Sam, birtokba vette a házat, és a mi ágyunkat választotta alvóhelyül. Óránként felébresztett, hogy játsszam vele vagy kísérjem el az ivótálkájához. A férjem azt javasolta, ne figyeljek oda rá, de Sam ilyenkor a fülembe nyávogott vagy a mancsával ütögette az arcom.

Egyszer éjszakára bezártuk az ivótálkájával és az alomtálcájával a mosókonyhába, ahonnan nem juthatott be a hálószobába. Másnap reggel Sam bosszút állt. Kivonszolta az almot a konyhába, használta is, majd a tartalmát szétszórta az egész helyiségben. Munkába indulás előtt kellett összetakarítanom, reggelizni sem maradt időm. Amikor visszamentem a hálóba, Sam ott aludt a párnámon. Értésemre adta: csak semmi csukott ajtó éjszaka.
Virginia Kleine

Vote it up
137
Tetszett?Szavazzon rá!