Eperdzsem

Íme, a nagymama receptje, amely generációkon keresztül bizonyítottan bevált

Hasonló receptek

Ahhoz, hogy a gyümölcshalmazból zselé legyen, vagy pektinre vagy a pektint és cukrot tartalmazó zselésítő cukorra van szükség. A pektin folyékony és por formában is kapható. Az eper egyharmadát pektinkoncentrátummal helyettesítheti.

Hozzávalók
2 kg eper 1 kg cukor 3 evőkanál citromlé 2 kg lekvárhoz szükséges pektin

Elkészítés
1. Az eperről lecsipkedjük a szárat. Rászórunk 500 g cukrot, így hagyjuk állni néhány órán keresztül.

2. Szitán áttörjük, edénybe tesszük, és gyorsan felforraljuk. Gyenge tűzön mintegy 15 percig főzzük.

3. Állandó keverés mellett lassan hozzáadjuk a 300-500 g cukrot, a pektint és a citromlevet. A dzsemet kocsonyásodásig továbbfőzzük, majd üvegekbe töltjük.

4. A csavaros tetejű üvegeket a forró dzsem betöltése után azonnal zárjuk le. A kupak nélküli üvegeket hagyjuk kissé kihűlni, majd egyik oldalán benedvesített befőzőcelofánnal zárjuk le.

Vote it up
394
Tetszett?Szavazzon rá!