Hozzávalók 4 személyre
sárgadinnye • 40 dkg eper • 6 db zselatinlap • 8 dl prosecco (vagy habzóbor) • 20 dkg cukor + a tejszínhez • 1 dl víz • 1 dl tejszín
Elkészítés
1. A dinnyehúsból dinnyevájóval kis gömböket vájunk, és 1-1 szem eperrel párosítva pezsgőspoharakba helyezzük. A zselatinlapokra egy kevés proseccót öntünk, és 5 percig ázni hagyjuk.
2. A maradék epret a cukorral és a vízzel alacsony lángon addig forraljuk, míg az eperszemek szét nem főnek. A szirupból három evőkanálnyit félreteszünk, a többihez pedig hozzáöntjük a maradék proseccót, és kb. 2 percig melegítjük (a bor ne forrjon fel!). Hozzáadjuk a zselatinos proseccót, és 1 percig kevergetjük.
3. Ezután átszűrjük, majd a pezsgőspoharakban lévő gyümölcsökre öntjük. Szervírozás előtt a tejszínt 1 evőkanál cukorral és a félretett epersziruppal habbá verjük, és a poharakba kanalazzuk.
Hozzászólás