Epres-mentás süti

Készítse el a gyerek születésnapi zsúrjára, és garantált sikere lesz

Az eper nem okoz csalódást. Magában vagy édességekben, sőt mártásokban, szószokban is csodálatos élmény. Na persze, könnyű neki! Már a kinézete is olyan, hogy felderül tőle az ember szíve. A legszebb színt és formát tudhatja magáénak, sőt azt a különlegességet is, hogy kívül hordja a magjait. Hány gyümölcs mondhatja el ezt magáról?

Hozzávalók
20 dkg Rama sütőmargarin + a sütőformába 20 dkg cukor 4 tojás 3 dkg őrölt mandula 1 kiskanál sütőpor 22 dkg liszt 30 dkg eper 3 evőkanál méz 1 marék menta

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a mandulát és a sütőporral elkevert lisztet. (Ha a tésztát túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá egy kevés vizet.)

2. A tésztát egy 20 cm átmérőjű, margarinnal kikent sütőformába kanalazzuk, és 40 perc alatt aranysárgára sütjük, majd félretesszük hűlni.

3. Az epret a mézzel és egy kevés vízzel néhány percig forraljuk, míg kissé meg nem puhul, majd a tűzről levéve félretesszük hűlni. Tálalás előtt a süteményre kanalazzuk, megszórjuk a mentával, és felszeleteljük.

Vote it up
213
Tetszett?Szavazzon rá!