Epres-ribizlis semifreddo

Ebbe a „félig jeges” receptbe akkor is belevághat, ha nincs fagyigépe

Hasonló receptek

Hogy mi az a semifreddo? Jelentése szó szerint „félig fagyott” vagy „félig hideg”. Lehet benne gyümölcs vagy piskóta is a semifreddo elkészítéséhez nem feltétlenül szükséges fagyigép. Tehát ebbe a receptbe akkor is bátran belevághat, ha ezt a szerkezetet nélkülözni kénytelen.

Hozzávalók
3 tojás 2 tojássárgája 1 kiskanál vaníliakivonat 20 dkg cukor 5 dl tejszín ribizli a díszítéshez

Az eperpüréhez: 2 evőkanál porcukor 8 dkg eper

Elkészítés
1. A püréhez a cukrot és az epret botmixerrel eldolgozzuk.

2. Az egész tojást és a tojássárgáját a vaníliával és a cukorral gőzfürdő fölött, kézi habverővel folyamatosan kevergetve besűrítjük, majd félretesszük hűlni.

3. A tejszínt habbá verjük, óvatosan összeforgatjuk a tojásos keverékkel, majd egy fémedénybe öntjük. Rákanalazzuk az eperpürét, spatulával hullámokat rajzolunk bele, és 6 órára a hűtőbe tesszük. Ribizlivel díszítve tálaljuk.

Vote it up
332
Tetszett?Szavazzon rá!