Epres habos sütemény

Felidézi Eisemann régi slágerét: „Jaj, de jó a habos sütemény!”

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 liter tej 1 rúd vanília 20 dkg vaníliás pudingpor 20 dkg cukor 2 db lapzselatin 6 dl tejszín 50 dkg leveles tészta (fagyasztott) 15 dkg eper

Elkészítés
1.
A tejet a vaníliával, a pudingporral és a cukorral összeforraljuk.

2. A zselatinlapokat hideg vízben feloldjuk, a pudinggal simára keverjük, majd hagyjuk kihűlni, azután belekeverünk 2 dl tejszínt.

3. A kiengedett tésztát vékonyra nyújtjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. A kihűlt tésztát 5x8 cm-es lapokra vágjuk, a lapok felére pudingkrémet kanalazunk, majd beborítjuk a maradék tésztalappal.

5. A maradék tejszínt habbá verjük, habzsákból a sütik tetejére nyomjuk, és friss eperrel díszítjük.

Vote it up
24
Tetszett?Szavazzon rá!