Epres kalácspuding

Ezek az illatos, zamatos szívecskék mindig megdobogtatják az ember szívét

Hozzávalók 6 személyre
5 dl tej 6 dl tejszín 8 db tojássárgája 11 dkg cukor 2 kiskanál vaníliakivonat 20 dkg kalács (vagy briós) 5 dkg bogyós gyümölcs (áfonya, szeder, stb.) 75 dkg eper 5 dkg barna cukor

Elkészítés
1.
A tejet és a tejszínt közepes lángon felforraljuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliával, majd fokozatosan hozzákeverjük a meleg tejszínes tejet.

2. A szeletekre vágott kalácsot egy hőálló edénybe rendezzük, majd meglocsoljuk a sodóval, és elrendezzük rajta a bogyós gyümölcsöket és a félbevágott epreket.

3. Megszórjuk a cukorral, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
17
Tetszett?Szavazzon rá!