Epres sajttorta

Érdemes eltenni ezt a receptet, az eperszezon sztárja lesz

Hozzávalók 12 személyre
30 dkg omlós keksz 5 evőkanál olvasztott vaj 30 dkg eper 65 dkg krémsajt 20 dkg cukor 2 evőkanál liszt 3 tojás 1 evőkanál citromlé 1-1 kiskanál vanília- és mandulakivonat 0,8 dl eper- vagy ribizlilekvár 20 dkg eper a tetejére

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 165 °C-osra. A ledarált kekszet összedolgozzuk a vajjal, majd belenyomkodjuk egy kivajazott csatos tortaformába úgy, hogy 2-3 cm magasan az oldalára is kerüljön. 8 perc alatt aranybarnára sütjük.

2. A töltelékhez az epret pürésítjük.

3. A krémsajtot kikeverjük a cukorral, a liszttel, a tojással, 2 dl eperpürével és a többi hozzávalóval.

4. A krémet a tésztára öntjük, és 75 perc alatt készre sütjük.

5. Ha kihűlt, 4 órára hűtőbe tesszük.

6. Tálalás előtt levesszük a tortáról a gyűrűt, a tetején elrendezzük a félbevágott eperszemeket, és rácsorgatjuk a folyósra melegített lekvárt.

Vote it up
184
Tetszett?Szavazzon rá!