Hozzávalók 12 személyre
30 dkg omlós keksz • 5 evőkanál olvasztott vaj • 30 dkg eper • 65 dkg krémsajt • 20 dkg cukor • 2 evőkanál liszt • 3 tojás • 1 evőkanál citromlé • 1-1 kiskanál vanília- és mandulakivonat • 0,8 dl eper- vagy ribizlilekvár • 20 dkg eper a tetejére
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 165 °C-osra. A ledarált kekszet összedolgozzuk a vajjal, majd belenyomkodjuk egy kivajazott csatos tortaformába úgy, hogy 2-3 cm magasan az oldalára is kerüljön. 8 perc alatt aranybarnára sütjük.
2. A töltelékhez az epret pürésítjük.
3. A krémsajtot kikeverjük a cukorral, a liszttel, a tojással, 2 dl eperpürével és a többi hozzávalóval.
4. A krémet a tésztára öntjük, és 75 perc alatt készre sütjük.
5. Ha kihűlt, 4 órára hűtőbe tesszük.
6. Tálalás előtt levesszük a tortáról a gyűrűt, a tetején elrendezzük a félbevágott eperszemeket, és rácsorgatjuk a folyósra melegített lekvárt.
Ismerjen meg további sajttortákat!
Hozzászólás