Erősítsen a derekáért!

Egyre többeknek fáj a dereka. Kutatók szerint ezt megelőzheti, ha megmozgatja a megfelelő izmokat. Íme, két remek gyakorlat ehhez

Kapcsolódó cikkek

Sajnos egyre több a derékfájásos esetek száma. Tizennégy vizsgálat adatainak összegzése szerint a gyakran elhanyagolt izmok megmozgatása tizenöt százalékos állapotjavulást eredményezhet. A siker titka a gerincoszlopot támasztó és védő mély törzsizmok megmozgatása. Szeretné kivédeni a bántalmakat? Íme, két remek gyakorlat:

1. Felhúzott térddel feküdjön hanyatt a padlón. Tartsa a gerincét semleges helyzetben (ne homorítson, de ne is feszítse derekát az aljzathoz). Emelje fel a bal lábát; egyidejűleg emelje fel a jobb kezét, majd eressze vissza a padlóra. A kiindulási helyzetből ismételje ugyanezt az ellenkező oldali végtagokkal. Végezze el a teljes gyakorlatot egymás után ötször. Fokozatosan emelje ezt a számot tízre.

2. Álljon négykézláb, tartsa a gerincét semleges helyzetben. Nyújtsa vízszintesen előre az egyik kezét, eressze le, majd tegyen ugyanígy a másik kezével. Végezze el a gyakorlatot ötször. Ezután nyújtsa vízszintesen hátra az egyik lábát, eressze le, majd tegyen ugyanígy a másik lábával. Végezze el ezt ötször. Fokozatosan emelje ezt a számot tízre.

Vote it up
363
Tetszett?Szavazzon rá!