Eszti néni puliszkája

A nemzedékről nemzedékre öröklődő recepteken érződik az évszázadokon át felhalmozódó bölcsesség

Hozzávalók 4 főre
2,5 dl víz 2,5 dl tej 1 púpozott kiskanál só 25 dkg kukoricadara 25 dkg túró 3 dl tejföl 30 dkg szalonna

Elkészítés
1.
A vizet és a tejet összekeverjük, hozzáadjuk a sóval elkevert kukoricadarát, és állandó kevergetés mellett jó sűrű puliszkát főzünk belőle (forrástól kb. 15 perc).

2. Ha kész, egy jénai aljára rétegezzük a felét, rászórjuk az egész túrót, majd hozzáadjuk a tejföl és az előzőleg felkockázott, megsütött szalonna felét. Erre kerül a maradék puliszka, majd a tetejére a tejföl és a szalonna másik fele. Forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Vote it up
1
Tetszett?Szavazzon rá!