Európa leglököttebb bűnözői

Már-már hihetetlenek ezek a pancser törvénysértőkről szóló történetek. Csakhogy valóban megtörténtek

Kapcsolódó cikkek

Gyere, és kapj el!
[Egyesült Királyság] Egy harmincéves férfit hároméves börtönbüntetésre ítéltek, miután rátaláltak egy dartfordi sorház ablakában, ahová megpróbált betörni. – Mivel szó szerint fejjel lefelé lógott ki annak a lakásnak az ablakából, ahová szeretett volna betörni, nem maradt más választása, mint hogy beismerje a bűncselekményt és beletörődjön a büntetésébe – mondták a kenti rendőrök.

[Magyarország] 2010 májusában egy tolvaj feltört egy autót, s miközben átkutatta az utasteret, véletlenül aktiválta a központi zárrendszert. Amikor a tulajdonosok visszatértek, rendőrök állták körül az autót, és figyelték odabent gubbasztó „ügyfelüket”, aki régóta ismert volt a hatóságok előtt.

[Norvégia] A húszas évei elején járó két jómadár elhatározta, hogy szórakozásból megrongál egy pályaudvari liftet. A bezárt ajtókat rugdosták, amitől azok beragadtak, a felvonó leállt, és megszólalt benne a riasztó. A vandálok beszorultak, és kénytelenek voltak a liftben várakozni, amíg megérkeztek a tűzoltók – meg a rendőrök.

[Ausztria] Egy benzinkútnál 500 eurót zsákmányolt egy betörő, de menekülés közben beszorult az ablakba. A százhúsz kilós tolvaj másnap reggelig rostokolt a nyílászáróban, míg be nem futott a töltőállomás bérlője, aki hívta a rendőröket.

Csak maradj a sarkamban!
[Horvátország] A modern technika buktatta le ezt a gazfickót, amikor őt és a haverját elkapták 103 gramm marihuánával a kocsijukban. Éppen kihallgatták őket a rendőrségen, amikor egyikük mobiltelefonjára sms érkezett: „Lécci, öntözd meg a füvemet!” A rendőrök kimentek az üzenetet küldő címére, és egy kis marihuánaültetvényt találtak a hátsó kertben. A sofőrt elítélték kábítószer-birtoklás és tervezett -terjesztés miatt. A másik kettőt felmentették, mert nem találtak bizonyítékot a bűnösségükre. Bizonyára füstbe ment.

[Svédország] Kevés lököttebb alak lehet a világon, mint az a 21 éves fiatalember, akit csalás gyanújával tartóztattak le, miután tizenöt alkalommal használt egy hamis bankkártyát. Elég gyakori bűncselekmény, csakhogy ez az ifjú a saját nevét használta a hamisított kártyán.

Egy másik svéd hasonló ostobaságot követett el. Amikor egy malmői nőnek eltűnt a kutyája, hirdetéseket ragasztott ki, amelyben jutalmat ajánlott a megtalálónak. Aztán kapott egy sms-t, amelyben 10 ezer svéd koronát követeltek tőle, ha viszont akarja látni kis kedvencét. A nő a rendőrséghez fordult. Az üzenet végén szerepelt egy bankszámlaszám, ahová az összeget át kellett utalni. – Hamar azonosítottuk a tulajdonosát – mesélték a rendőrök. A kutyát különben nem rabolták el, és később épségben hazakerült.

Az elkövető e-mailt küldött egy újságnak, hogy helyesbítse a róla szóló rendőrségi közlemény egyes részleteit

[Németország] 2010-ben egy 19 éves fiú simán megúszta volna, hogy kirabolt egy bajorországi bankot – de nem tudta tartani a száját. Amikor a rendőrségi közleményben pontatlanul szerepeltek a bűntény részletei, az elkövető e-mailt küldött az egyik újságnak, hogy helyesbítse a tényeket. Levelében azt is megemlítette, hogy éppen Hamburgban tartózkodik. Jópofa tréfának szánta a dolgot, de letartóztatás lett belőle.

[Egyesült Királyság] Egy betörő döntő bizonyítékot hagyott a házban, ahová betört: a mobiltelefonját, amelyen a saját fotója is rajta volt. Az ügyet kivizsgáló nyomozó felismerte a képről. A 44 éves tolvaj először azt állította, hogy elvesztette a telefont és valaki más használta, de az alibije megdőlt, amikor az összes lopott holmit megtalálták a lakásán.

[Magyarország] Háztetőt lopni elég szokatlan dolog, két férfi mégis ezzel próbálkozott. Amikor befejezték a bontást, egyikük lemászott, és hazavitte magával a létrát. A másik tolvajjelölt odafönt ragadt, és végső elkeseredésében kihívta a tűzoltókat. Azok meg a rendőrséget.

[Németország] Egy 29 éves tolvajaspiráns valószínűleg túl sokat nézte a tévét. Amikor bankkártyája segítségével megpróbált betörni a szomszéd lakásba, felébresztette a tulajdonost. Hogy mielőbb elmenekülhessen, elszakította a kártyát, és az egyik felét – rajta a nevével és a kártyaszámmal – otthagyta a helyszínen. – A sértett felhívott minket, és a kártyáról beolvasta az adatokat – mesélték a rendőrök. – Amikor kimentünk a betörő lakására, a bankkártya másik fele ott hevert a konyhaasztalán.

[Hollandia] Egy bűnöző egy használt cikkek árusításával foglalkozó internetes cég irodájába tört be. A zsákmány: hat laptop és egyéb értékes holmik. A rendőrség semmilyen nyomot nem talált, amelyen elindulhatott volna – egészen addig, amíg a cég munkatársai fel nem fedezték, hogy valaki a cég honlapján árulja az ő laptopjaikat. A rendőrség találkozót szervezett az „eladóval”, és helyben le is tartóztatta.

Vote it up
287
Tetszett?Szavazzon rá!