Ez lenne a szék jövője?

Dizájnerek újragondolták az ülőalkalmatosság funkcióját, és meglepő dolgokat hoztak ki belőle

A tűpárna
A Daisuke Motogi Architecture japán formatervező stúdió Lost in Sofa modelljén nincs ugyan pohártartó, de kárpitozott kockái közé ékelve könyvet, telefont, távirányítót, poharat, palackot, miegymást tárolhat.

A maximalista
Ahelyett, hogy tetőtől talpig polárba burkolózna, becipzározhatja magát a Les M dizájnstúdió és a Superette formatervező vállalkozás közös kreációjába, a Cocon („gubó”) nevű, paplannal kombinált hálózsákfotelba. A consumerist.com internetes oldal egyik hozzászólója úgy véli, olyanoknak való, akik nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel, ráadásul lusták feltápászkodni és plédet keresni; egy másik hozzászóló a Snuggie ujjas takaró új versenytársának titulálta.

A minimalista
Se ülése, se háta, se karfája, ez az „ülőeszköz”, ahogyan a Vitra Design Museum Shop internetes ajándékbolt jellemzi, nem egyéb, mint „strapabíró szövött heveder”, amelynek ötletét a paraguayi ajoreo indiánoktól lesték el. A találóan Chairless („széktelen”) névre keresztelt alkalmatosság megtámasztja a gerincet és a lábszárat, így használójának a keze szabadon marad.

Cocon („gubó”) nevű, paplannal kombinált hálózsákfotelChairless

Vote it up
255
Tetszett?Szavazzon rá!