Ezeket egye, ha fogyni szeretne
Hogy mi a közös a körtében, a zabkásában és a kelbimbóban, a narancsban és az árpában? Katt és kiderül!
Képzeljen el egy szivacsot, olyat, amilyen a mosogató mellett pihen. Tegye be a víz alá, és azonnal megszívja magát. Ugyanígy viselkednek a vízben oldódó rostokban gazdag, nedvszívó hatású ételek: fogyasztás után feloldódnak a bélben, és géles halmazállapotot vesznek fel. Ez a gél lassítja a glükóz felszívódását, ezzel pedig mérsékli a vércukorszint-ingadozást. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy a stabilabb vércukorszint révén ezek az ételek tartósan csillapítják az éhséget.
Körte
Mindenki tudja: mindennap egy alma az orvost távol tartja – és ez ugyanennyire igaz a körtére is. Valójában a körte még többet is tartalmaz az almánál a pektin nevű nedvszívó rostanyagból. Ha biztosra akar menni, akkor nem hámozza meg, hanem héjastul fogyasztja – a körte héjában kvercetin nevű antioxidáns található, amely segít a rákos betegségek megelőzésében, és óvja az artériákat.
A folytatáshoz kattintson fent a kék nyílra!
- Betűméret AAAA
- Nyomtatás
- Küldés e-mailben
Kapcsolódó képsorozatok



Hozzászólás