Ezeket soha ne vegye meg használtan

Sok mindent érdemes akár garázsvásárban is beszerezni, de az alábbiakat nem

Biciklis- vagy bukósisak
Ha balesetet szenved kétkerekűjével, a sisak életmentő lehet. Ám gyakran nem látszanak rajta a rejtett hibák, ezért csak újat vegyen, amely megfelelő védelmet nyújt.

Gyerekülés
Egy balesetes autóból származó ülés nem biztos, hogy megvédi gyermekét. Márpedig nem ritkán kerülnek ilyenek forgalomba: egy angliai felmérés szerint minden tizedik használt ülés már sérült volt. Már 15 ezer forinttól találhat vadonatúj ülést, és a technológia évről évre fejlődik. Ne kockáztassa gyermeke életét!

Autógumi
Egy esetleges baleset után a gumik alighanem megbízhatatlanok lesznek, ez azonban sajnos ránézésre nem feltétlenül derül ki róluk.

Szörf-, búvár- vagy fürdőruha
Ne vegyen használtan olyan öltözéket, amely közvetlenül érintkezik a bőrével. A vízi sportokhoz használt ruhák állandó nyomásváltozásnak vannak kitéve, ezért egy idő után könnyebben elszakadnak.

Matrac
Ahogy terjed az ágyipoloska-fertőzöttség, nő az esélye, hogy a rovar ott bujkál a használt matracban. Ráadásul ha ilyet vesz, esetleg mások váladékaival, baktériumaival, testnedveivel tölti az éjszakát. (Pfuj!)

Rácsos ágy
Ha figyelembe vesszük, mennyi rácsos ágyat hívnak vissza a gyártók, illetve hogyan változnak az előírások, nehéz garantálni a használt gyerekágyak biztonságát.

Laptop
Mivel a laptopokat magunkkal visszük, sokkal nagyobb valószínűséggel ejtjük le, lökjük fel vagy öntjük le, mint a jobbára biztonságban lévő asztali gépeket.

Plazmatévé
Nehéz megállapítani, hogy mennyire vigyázott az előző tulajdonos a tévéjére, DVD-lejátszójára vagy más szórakoztató elektronikai termékére. Ha a plazmatévé elromlik, néha egy vagyont kell költeni a javítására, nemegyszer majdnem annyit, mint az új készülékre.

Cipő
A használat során egy cipő viselője lábához idomul. Ha nem az ön lábára illő cipőt hord, az idővel fájdalmat és egészségügyi problémát okozhat.

Kalap
A kalapokat ritkán tisztítják meg eladás előtt. Nem kizárt, hogy hajápolási termékek, verejték nyoma, sőt fertőzött bőrdarabkák is maradnak benn.

Vote it up
146
Tetszett?Szavazzon rá!