Fácán fügével és szőlővel

Gondolt már rá, hogy a fácánsült akár az ünnepi asztal éke is lehet?

Hozzávalók 4 személyre
egész fácán só • 6 szem füge 50 dkg szőlő 0,5 evőkanál tört fekete bors olaj a sütéshez 1 dl száraz vörösbor 0,5 evőkanál egész rózsabors 0,5 evőkanál egész fehér bors 0,5 evőkanál egész szegfűbors 4 szem kardamom (tetszőleges) 3 evőkanál vaj 1 szál kakukkfűágacska

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A fácán mellcsontját eltávolítjuk, a hasüregét alaposan besózzuk, és beleteszünk 2 szem kettévágott fügét és 6-8 szem szőlőt.

2. A húst kívülről is besózzuk, megszórjuk fekete borssal, majd a lábakat kötözőspárgával összekötjük, és serpenyőbe téve forró olajban minden oldalról átpirítjuk.

3. Ezután tepsibe tesszük, meglocsoljuk a borral, megszórjuk a borsfélékkel és a kardamommal, a tetejére helyezzük a vajat és a kakukkfüvet, és köré rendezzük a maradék szőlőt és fügét.

4. Sütőben 40 percig sütjük, közben időnként meglocsoljuk a keletkező pecsenyelével. A fácánt a vele együtt sült gyümölcsökkel tálaljuk.

Vote it up
22
Tetszett?Szavazzon rá!