Fánkgolyócskák

Talán ha kisebbre sütjük a fánkot, kevesebb fogy ebből az isteni találmányból? Vagy ez naiv elképzelés?

Hozzávalók 4 személyre
20 dkg liszt + a dagasztáshoz csipet só 5 dkg hideg Rama 1 csomag porélesztő 4 evőkanál cukor 1 db tojás 1 dl kézmeleg tej étolaj 4 evőkanál málnalekvár porcukor

Elkészítés
1.
A lisztet a sóval egy edénybe szitáljuk, elmorzsoljuk a Ramával, majd hozzákeverjük az élesztőt és a cukrot.

2. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az enyhén felvert tojást és a tejet, majd gyorsan összekeverjük, és lágy tésztává gyúrjuk.

3. A tésztát belisztezett felületen kb. 8 percig dagasztjuk, majd egy edénybe tesszük, letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

4. Amikor megkelt, a tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, és belisztezett felületen kis golyókat formálunk belőle.

5. A golyók tetejét becsippentjük, az aljukat gömbölyűre formáljuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, és meleg helyen ismét a duplájára kelesztjük.

6. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a fánkokat aranybarnára sütjük benne.

7. A fánkok oldalán még melegen kis vágást ejtünk, a lekvárt habzsákból a fánkokba töltjük, majd a fánkgolyókat egy kevés cukorban megforgatva tálaljuk.

Vote it up
20
Tetszett?Szavazzon rá!