Fánkocskák citromsziruppal

Ki ne ugrana rá, ha ott illatozna az orra előtt?

Hasonló receptek

Hozzávalók 2 személyre
5 dkg vaj 2,5 dl víz 15 dkg liszt 1 kiskanál sütőpor 5 dkg cukor 4 db tojás 1 kiskanál reszelt citromhéj olaj a sütéshez

A sziruphoz: 1,2 dl citromlé 1,2 dl víz 20 dkg cukor 2 db narancs héja (vékony csíkokra vágva) 4 db citrom héja (vékony csíkokra vágva)

Elkészítés
1.
A szirup hozzávalóit nagy lángon 6-7 perc alatt összeforraljuk, majd félretesszük hűlni.

2. A fánkhoz a vajat és a vizet összeforraljuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a cukrot, és fakanállal összedolgozzuk. Lassú tűzön addig forraljuk, míg a massza el nem válik az edény falától.

3. Ekkor a tésztát átöntjük egy keverőedénybe, folyamatos keverés közben egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a citromhéjat, és alaposan felverjük.

4. Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk. A masszából kiskanálnyi gombócokat formázunk, és forró olajban 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Leitatjuk róluk az olajat, és tálalás előtt meglocsoljuk a sziruppal.

Vote it up
94
Tetszett?Szavazzon rá!