Hozzávalók 2 személyre
5 dkg vaj • 2,5 dl víz • 15 dkg liszt • 1 kiskanál sütőpor • 5 dkg cukor • 4 db tojás • 1 kiskanál reszelt citromhéj • olaj a sütéshez
A sziruphoz: 1,2 dl citromlé • 1,2 dl víz • 20 dkg cukor • 2 db narancs héja (vékony csíkokra vágva) • 4 db citrom héja (vékony csíkokra vágva)
Elkészítés
1. A szirup hozzávalóit nagy lángon 6-7 perc alatt összeforraljuk, majd félretesszük hűlni.
2. A fánkhoz a vajat és a vizet összeforraljuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a cukrot, és fakanállal összedolgozzuk. Lassú tűzön addig forraljuk, míg a massza el nem válik az edény falától.
3. Ekkor a tésztát átöntjük egy keverőedénybe, folyamatos keverés közben egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a citromhéjat, és alaposan felverjük.
4. Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk. A masszából kiskanálnyi gombócokat formázunk, és forró olajban 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Leitatjuk róluk az olajat, és tálalás előtt meglocsoljuk a sziruppal.
Hozzászólás