Fánkrudak csokiszósszal

Tréfás külcsín, csábító belbecs: virslifánk, de mustár helyett csokiszósszal

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg Rama 5 dl víz 2 kiskanál vaníliakivonat 30 dkg liszt 2 kiskanál sütőpor 11 dkg cukor 4 db tojás étolaj

A csokiszószhoz: 10 dkg étcsokoládé 6 dl tejszín 2 kiskanál vaníliakivonat

Elkészítés
1.
A szószhoz a csokoládét a tejszínnel és a vaníliával lassú tűzön megolvasztjuk, majd félretesszük és melegen tartjuk.

2. A Ramát közepes lángon felforraljuk a vízzel és a vaníliával, majd kis lángon hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a cukrot, és addig kevergetjük, míg olyan sűrű maszszát nem kapunk, ami elválik az edény falától.

3. A tűzről levéve egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és elektromos keverővel 2-3 perc alatt összedolgozzuk.

4. A tésztát habzsákba töltjük, majd forró olajba 10 cm hosszú rudakat nyomunk belőle, és aranybarnára sütjük. Az olajat konyhai papírtörlővel leitatjuk, és a fánkrudakat a csokiszósszal tálaljuk.

Vote it up
55
Tetszett?Szavazzon rá!