Hozzávalók 4 személyre
10 dkg Rama • 5 dl víz • 2 kiskanál vaníliakivonat • 30 dkg liszt • 2 kiskanál sütőpor • 11 dkg cukor • 4 db tojás • étolaj
A csokiszószhoz: 10 dkg étcsokoládé • 6 dl tejszín • 2 kiskanál vaníliakivonat
Elkészítés
1. A szószhoz a csokoládét a tejszínnel és a vaníliával lassú tűzön megolvasztjuk, majd félretesszük és melegen tartjuk.
2. A Ramát közepes lángon felforraljuk a vízzel és a vaníliával, majd kis lángon hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a cukrot, és addig kevergetjük, míg olyan sűrű maszszát nem kapunk, ami elválik az edény falától.
3. A tűzről levéve egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és elektromos keverővel 2-3 perc alatt összedolgozzuk.
4. A tésztát habzsákba töltjük, majd forró olajba 10 cm hosszú rudakat nyomunk belőle, és aranybarnára sütjük. Az olajat konyhai papírtörlővel leitatjuk, és a fánkrudakat a csokiszósszal tálaljuk.
Hozzászólás