Fülbemászó edzés

Nem is hinné, miféle pozitív hatással bír az edzés közbeni zenehallgatás. Aki így sportol, többszörösen is jót tesz magának

Kapcsolódó cikkek

Ha zenét hallgat, miközben az edzőteremben izzad, az nem a gyenge figyelemösszpontosítás jele, nem is a belső tartás hiányáról árulkodik. Éppen ellenkezőleg: az elméje élesítését segítheti.

Régóta ismert, hogy a testedzés hangulatjavító, és az is bebizonyosodott, hogy jótékonyan hat a koszorúér-megbetegedésben szenvedők szellemi képességeire. A zenéről szintén úgy gondolják, hogy serkenti az agyműködést, ezért az Ohiói Állami Egyetem kutatói együtt alkalmazták a kettőt.

Harminchárom szívbeteg edzés előtti, illetve utáni szóbeli nyelvi készségét és kedélyállapotát vizsgálták. A csoport egyik fele Vivaldi művét, a Négy évszakot hallgatta, a másik fele semmit.

A betegek az edzés után valamennyien jobb kedvűek lettek, a zene ebben nem okozott különbséget. Mindannyiuk szellemi működése is javult – azonban a zenehallgatóknál a változás mértéke kétszerese volt a csendben edzőkhöz képest.

Vote it up
249
Tetszett?Szavazzon rá!